Σάββατο 21 Μαΐου 2016

7 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για τα ρούχα σου

Όλοι ξέρουμε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια στα αγαπημένα μας ρούχα. 
Κι όμως, στην πραγματικότητα, υπάρχουν παραπάνω από ένα περίεργα πράγματα που αφορούν τα ρούχα μας και πιθανότατα δεν έχεις προσέξει μέχρι τώρα. Άλλωστε όταν ο κόσμος της μόδας ανανεώνει την ατζέντα του με καινούριες τάσεις κάθε λίγο, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις. Αυτές είναι όλες οι μικρές, έξτρα λεπτομέρειες στα ρούχα μας και o λόγος ύπαρξής τους:


1. Τα κουμπιά του πουκαμίσου είναι αριστερά
Σε περίπτωση που δεν το έχεις προσέξει, τα κουμπιά στα ανδρικά πουκάμισα είναι στα δεξιά και στα γυναικεία στα αριστερά. Ο λόγος; Ε, λοιπόν, είναι παραπάνω από ένας. Αρχικά, μία θεωρία λέει πως αυτό συνέβη για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία του θηλασμού, αφού έρευνες λένε πως το 70% του πληθυσμού είναι δεξιόχειρες, πράγμα που σημαίνει πως οι περισσότερες γυναίκες θα κρατούν το μωρό τους στο αριστερό χέρι. 

Άρα, τα κουμπιά που ανοίγουν από τα αριστερά το κάνουν πιο εύκολο. Η δεύτερη και πιο γνωστή εξήγηση όμως είναι πως οι γυναίκες δεν ντυνόντουσαν ποτέ μόνες τους. Ω, ναι. Οι γυναίκες του 18ου αιώνα ήταν τόσο σημαντικές που αποφάσιζαν μέχρι και σε ποια μεριά θα ήταν τα κουμπιά έτσι ώστε οι υπηρέτριες τους θα κάλυπταν γρήγορα την καθημερινή διαδικασία του ντυσίματος.
2. Η μικροσκοπική τσέπη στο τζιν
Αναρωτήθηκες ποτέ για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί αυτή η μικροσκοπική έξτρα τσέπη πάνω από τις κανονικές στο τζιν σου; Να μία ενδιαφέρουσα εξήγηση: Το 1800, οι cowboys συνήθιζαν να έχουν τα ρολόγια τους σε αλυσίδες και να τα έχουν μέσα στο γιλέκο τους. Για να τα προστατέψει από το να σπάσουν, η εταιρεία Levis λάνσαρε αυτή τη μικρή τσέπη για να μπορούν να τα τοποθετούν εκεί. Ποιος θα το φανταζόταν; Τη σημερινή εποχή, ο κόσμος τη χρησιμοποιεί για να βάζει ψιλά, εισιτήρια και, εε, προφυλακτικά (έτσι έχουμε ακούσει).
3. Οι ραφές στο παλτό
Ξέρεις, αυτό το ”Χ” που βρίσκεται στο πίσω μέρος του παλτού σου, εκεί που συναντώνται οι δύο πλευρές; Ε, λοιπόν, υποτίθεται πως πρέπει να τις ξηλώσεις όταν το αγοράσεις. Οι εταιρείες παραγωγής, κάνουν αυτές τις ραφές στα παλτά έτσι ώστε να μην τσαλακώνονται όσο βρίσκονται στα μαγαζιά, αλλά απ” τη στιγμή που θα γίνει δικό σου, θα πρέπει να τις ξεφορτωθείς έτσι ώστε να αφήσεις και τις δύο μεριές του υφάσματος ελεύθερες να ανεμίζουν όσο περπατάς.
4. Οι υφασμάτινες τιράντες στα ρούχα
Είναι αυτές οι πολύ λεπτές υφασμάτινες κορδέλες που βρίσκονται στα ρούχα σου, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να σε βοηθούν να κρεμάς τα ρούχα σου στις κρεμάστρες. Καλή ιδέα, απλά δεν τις χρησιμοποιούμε ποτέ και πάντα με κάποιο τρόπο βρίσκουν τον δρόμο τους έξω από τη μπλούζα σου όταν τις φοράς και κρέμονται άχαρα από πίσω. Κόψτες έτσι ώστε να το αποφύγεις.
5. Τα πλαστικά κουμπώματα στα σκουλαρίκια σου
Κατά γενική ομολογία, τα κουμπώματα αυτά βρίσκονται εκεί για να τα βγάλεις όταν αγοράσεις τα σκουλαρίκια. Μετά από χρόνια που αυτά τα μικρά πλαστικά πραγματάκια βυθίζονταν στα αυτιά μας, αυτή η αποκάλυψη μας άλλαξε τη ζωή. Σημείωση: Κάποιοι διαφωνούν πως τα πλαστικά κουμπώματα αυτά, βρίσκονται εκεί για να κρατούν πολύ βαριά και μεγάλα σκουλαρίκια στη θέση τους. Η απόφαση δική σου.
6. Οι τσέπες που είναι ραμμένες
Πόσες από σας έχετε αφήσει τις τσέπες του σακακιού σας ραμμένες χωρίς να έχετε συνειδητοποιήσει πως μπορούν να ξηλωθούν και να χρησιμοποιηθούν κανονικά;! (Ένοχες). Οι τσέπες είναι ραμμένες από τη βιοτεχνία έτσι ώστε να μην χαλάνε από όλο τον κόσμο που δοκιμάζει το ρούχο -για να τις ξηλώσεις χρησιμοποίησε τον ειδικό κόφτη για ραφές ή ένα μικρό ψαλίδι νυχιών.
7. Τα μικροσκοπικά μπρονζέ κουμπάκια στο τζιν
Τώρα ξέρεις τι είναι η μικροσκοπική τσέπη στο τζιν σου, αλλά αυτά τα μικροσκοπικά μπρονζέ κουμπάκια ακριβώς δίπλα; Δεν είναι απλά διακοσμητικά, απ” οτι φαίνεται. Αρχικά, λέγονται πριτσίνια, όχι κουμπιά, και είναι εκεί για να αποτρέψουν το τζιν σου να σκιστεί στις ραφές. Τα μπρονζέ αυτά πριτσίνια, λοιπόν, είναι επίσης πατέντα της Levis από το 1829 όταν ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται για το πόσο γρήγορα χαλούσαν τα τζιν. Βρίσκονται εκεί για να αποτρέπουν το σκίσιμο των ραφών της τσέπης, αφού είναι εύκολο να χαλάσει όταν βάζεις πράγματα και τη χρησιμοποιείς συχνά.
Πηγη: www.diavaseto.eu